Komentari

 1. Na Fejsbuk stranici Časovi srpskoga jezika moja deca su naučila više nego u školi. Bravo za inspirativne sličice, brzinu i tačnost u odgovaranju. Samo tako nastavite. Ma, bravo!!! 🙂

 2. Nasa deca su uglavnom nepismena ili nedovoljno pismena, jer ih u skolama nicemu ne uce. Sreca pa postoje nastavnici koji se trude I vole svoj posao toliko da ga ne dozivljavaju kao posao I obavezu. Ono koji nemaju para da priuste privatne casove mogu da ocekuju veliki napor da dete savlada preobimnu materiju. Otislo nam je obrazovanje do djavola.

 3. Dajte molim vas , kako možete da govorite takve gluposti. U školavama se uči i to isključivo zavisi od rada samog deteta. Ako je ono naviklo da ništa ne radi , a pritom dođu roditelji i ” srede ” ocene , tu nisu krivi profesori , već aljkavi roditelji žeqni petica.
  Profesori samo rade svoj posao i zato ih ne možemo kriviti ni po koju osnovu. Tačno je da postoje profesori koji nikad ne predaju , ali to nije razlog da ih potcenjujete.
  Što se tiče stranice odlična je. Sve čestitke . 🙂

  1. Poštovana Irena, u tekstu piše da nezainteresovanost nastavnika može da bude jedan od faktora; nema generalizacija ni potcenjivanja. Pozdrav i hvala što čitate Pismenicu.

  1. Poštovana Zorice, to zavisi, između ostalog, od predznanja učenika, kontinuiteta, učestalosti, načina rada, inividualnih karakteristika učenika itd. Pošaljite mejl ili pozovite za detaljnije informacije. Srdačan pozdrav.

 4. Da se u školama malo više pažnje poklanja pripremi za prijemni ne bi roditelji morali više od pola plate da daju za privatne časove. Pozdrav i pohvale za profesorku.

 5. Za mene je bilo dosta komplikovano da izrazim svoje misli na srpskom kad sam pre par godina počela da radim sa maternjim govornikom. Sada uživam u komunikaciji sa drugarima iz Srbije i Crne Gore, lako mogu da pronađem informaciju na internetu koristeći izvore na srpskom jeziku i uvek sam lepo informisana o svemu šta se dešava u državi koju toliko volim jer mogu da bez rečnika razumem članke u srpskim novinama i časopisima! Mnogo sam zahvalna svojoj sjajnoj nastavnici na pomoći u učenju jezika! Bolьšoe spasibo v pomoщi s izučeniem serbskogo яzыka, privet iz Rossii i vsego samogo nailučšego!!!

 6. Molim Vas koliko košta čas/dvočas za osnovca koji je 7.razerd(pomogućstvu kod nas-nije presudno).Mi smo u Žarkovu

 7. Sta ocekujete od dece ciji roditelji uporno postavljaju isto pitanje , na koje je autorka jasno i precizno odgovorila i to vise puta.

  Pitanje za sve:
  Kako da ucim i pamtim nesto sto ce biti pre ili kasnije promenjeno?
  Kad naucis kojom se burgijom busi beton a kojom metal to je zauvek. Kad naucis kako se pisu nazivi ulica, jedino u sta si siguran je da ce pravilo biti promenjeno.
  Drago mi je ako negde nisam stavio zapetu, to sigurno ne znaci da sam los covek. Jos manje da nisam vredan ili kulturan. Hvala

Ostavite komentar