Najprodavanije knjige na Sajmu knjiga 2015.


Laguna – najveći izdavač, koji je ove godine, sa reizdanjima, imao više od 550 naslova, kaže da je najprodavanija knjiga Noć kada su došli svatovi, prvi tom trilogije Kazna za greh Jelene Bačić Alimpić. Drugo mesto zauzela je ispovedna memoarska knjiga Isidore Bjelice Sama, a treće muško viđenje Pedeset nijansi Sive Grej E. L. Džejms.Četvrto mesto zauzeo je novi roman Vladimira Kecmanovića Osama, što pokazuje da su posetioci dobro obavešteni da je kritika ovo delo uvrstila među potencijalne kandidate za NIN-ovu nagradu. Na petom mestu je zbirka mudrosti Paula Koelja – Maktub.

Čačanska Pčelica, jedan od pet najuspešnijih izdavačkih kuća u Srbiji po broju novih naslova, stavila je na prvo mesto najprodavanijih knjiga oba kola edicije Deca čitaju srpsku istoriju.

Beogradski Arhipelag je kao najprodavanije naslove izdvojio zbirku svetske kratke priče Skrati priču, svetsku premijeru novog romana Majkla Kaningema Divlji labud i knjigu Gorana Markovića Tri priče o samoubicama.

Čarobna knjiga, izdavač koji sa podjednakim uspehom izdaje klasike strip umetnosti, ali i lepu književnost, kao najprodavaniji naslov Sajma izdvojio je četvrti nastavak Milenijum sage Ono što nas ne ubije Daida Lagerkranca. Na drugom mestu je jedna od najpopularnijih istorijskih romansi – Anđelika An Golon. Sledi klasik devete umetnosti – Princ Valijant Hala Fostera. Tu su i Izabrana dela Davida Albaharija i druga trilogija Instrumenata smrti Kasandre Kler.

Kreativni centar na ovom Sajmu najbolje je prodavao knjigu Janisa Varufakisa Ovaj svet može da bude bolji, pa 366 jezičkih crtica Violete Babić, novi roman Jasminke Petrović Leto kada sam naučila da letim, ediciju Veseli vrtić i roman bugarskog književnika Aleksandra Sekulova – Avantura na ostrvu ptica.

Na štandu Geopoetike najbolje se prodavala nova knjiga nobelovca Orhana Pamuka Čudan osećaj u meni. Na drugom mestu je knjiga jedne od najboljih savremenih ruskih književnica Tatjane Tolstoj – Laki svetovi, a odmah zatim je knjiga eseja njenog zemljaka Aleksandra Genisa Časovi čitanja.

Vulkan najbolje prodaje novi roman Umberta Eka Nulta tačka, u kome se pisac, kao u njegovom globalnom bestseleru Ime ruže bavi otkrivanjem zavera.

Na štandu Evro Đuntija, koji daje velike popuste i do 70 odsto, vladaju stalno gužve, ali ipak se najviše kupuju noviteti. Na prvom mestu je Marsovac Endija Vira, kome je popularnost doneo istoimeni film sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi.

Koji je vaš izbor?

Informacije su preuzete sa sajta www.b92.net.

Ostavite komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena zvezdicom.

Pismenica vam preporučuje da pročitate i...

uputstvozaarhitektu
Mario Vargas Ljosa: Uputstva za arhitektu
31/12/2017
dete-cita
Kako da vaše dete zavoli knjigu i stekne čitalačke navike
25/03/2016
dobrosav-bob-zivkovic
Zašto je čitanje bolje od seksa
28/01/2016
festival-knjige
Prvi Festival knjiga u Kulturnom centru Beograda
28/01/2016
Tesla-Zmaj
Nikola Tesla o Jovanu Jovanoviću Zmaju
21/12/2015
biblioteka
Poreklo reči „biblioteka”
18/12/2015
harry-potter
Knjige koje „nisu dobre” za decu
16/12/2015
zabranjene-knjige
Zabranjene knjige
16/12/2015
miris-starih-knjiga-naslovna
Kako nastaje miris starih knjiga?
12/12/2015