Најпродаваније књиге на Сајму књига 2015.


Лагуна – највећи издавач, који је ове године, са реиздањима, имао више од 550 наслова, каже да је најпродаванија књига Ноћ када су дошли сватови, први том трилогије Казна за грех Јелене Бачић Алимпић. Друго место заузела је исповедна мемоарска књига Исидоре Бјелице Сама, а треће мушко виђење Педесет нијанси Сиве Греј Е. Л. Џејмс.Четврто место заузео је нови роман Владимира Кецмановића Осама, што показује да су посетиоци добро обавештени да је критика ово дело уврстила међу потенцијалне кандидате за НИН-ову награду. На петом месту је збирка мудрости Паула Коеља – Мактуб.

Чачанска Пчелица, један од пет најуспешнијих издавачких кућа у Србији по броју нових наслова, ставила је на прво место најпродаванијих књига оба кола едиције Деца читају српску историју.

Београдски Архипелаг је као најпродаваније наслове издвојио збирку светске кратке приче Скрати причу, светску премијеру новог романа Мајкла Канингема Дивљи лабуд и књигу Горана Марковића Три приче о самоубицама.

Чаробна књига, издавач који са подједнаким успехом издаје класике стрип уметности, али и лепу књижевност, као најпродаванији наслов Сајма издвојио је четврти наставак Миленијум саге Оно што нас не убије Даида Лагеркранца. На другом месту је једна од најпопуларнијих историјских романси – Анђелика Ан Голон. Следи класик девете уметности – Принц Валијант Хала Фостера. Ту су и Изабрана дела Давида Албахарија и друга трилогија Инструмената смрти Касандре Клер.

Креативни центар на овом Сајму најбоље је продавао књигу Јаниса Варуфакиса Овај свет може да буде бољи, па 366 језичких цртица Виолете Бабић, нови роман Јасминке Петровић Лето када сам научила да летим, едицију Весели вртић и роман бугарског књижевника Александра Секулова – Авантура на острву птица.

На штанду Геопоетике најбоље се продавала нова књига нобеловца Орхана Памука Чудан осећај у мени. На другом месту је књига једне од најбољих савремених руских књижевница Татјане Толстој – Лаки светови, а одмах затим је књига есеја њеног земљака Александра Гениса Часови читања.

Вулкан најбоље продаје нови роман Умберта Ека Нулта тачка, у коме се писац, као у његовом глобалном бестселеру Име руже бави откривањем завера.

На штанду Евро Ђунтија, који даје велике попусте и до 70 одсто, владају стално гужве, али ипак се највише купују новитети. На првом месту је Марсовац Ендија Вира, коме је популарност донео истоимени филм са Метом Дејмоном у главној улози.

Који је ваш избор?

Информације су преузете са сајта www.b92.net.

Оставите коментар.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена звездицом.

Писменица вам препоручује да прочитате и...

uputstvozaarhitektu
Марио Варгас Љоса: Упутства за архитекту
31/12/2017
dete-cita
Како да ваше дете заволи књигу и стекне читалачке навике
25/03/2016
festival-knjige
Први Фестивал књига у Културном центру Београда
28/01/2016
Tesla-Zmaj
Никола Тесла о Јовану Јовановићу Змају
21/12/2015
biblioteka
Порекло речи „библиотека”
18/12/2015
harry-potter
Књиге које „нису добре” за децу
16/12/2015
zabranjene-knjige
Забрањене књиге
16/12/2015
miris-starih-knjiga-naslovna
Како настаје мирис старих књига?
12/12/2015
Leo_Tolstoy
Русија: 60 сати јавног читања дела „Рат и мир” Лава Толстоја
09/12/2015